Симптомите на грип и настинка: треска, болки в мускулите, кашлица

Симптомите на грип и настинка: треска, болки в мускулите, кашлица

Симптомите на грип и настинка: треска, болки в мускулите, кашлица
5 (100%) 1 vote

Откриването на ранните симптоми на грипа може да предотврати разпространението на вируса и вероятно да ви помогне да лекувате заболяването, преди да се влоши. Ранните симптоми могат да включват:

  • умора
  • болки в тялото и студени тръпки
  • кашлица
  • възпалено гърло
  • треска
  • стомашно-чревни проблеми
  • Съществуват и ранни грипни симптоми, които са уникални за децата.

Прочетете нататък, за да научите повече за всички тези симптоми и как можете да намерите облекчение.

Внезапна или прекомерна умора

По-студените дни и намалената слънчева светлина могат да ви накарат да се почувствате уморени, но има разлика между умора и умора от болест.

Внезапна, прекомерната умора е един от най-ранните признаци на грип и може да се появи преди други симптоми. Умората също е симптом на обикновена настинка, но обикновено е по-тежка с грипа.

Изключителната слабост и уморяемост могат да попречат на нормалните ви дейности, затова е важно да ограничите активността и да позволите на тялото си да почива. Отделете няколко дни от работа или училище и останете в леглото. Почивката може да укрепи вашата имунна система и да ви помогне да се борите с вируса.

Болки в тялото и студени тръпки

Болките в тялото и втрисането са също обичайни симптоми на грип.

При грипния вирус, може погрешно да обвинявате болки в тялото за нещо друго, например скорошна тренировка. Болките на тялото могат да се проявяват навсякъде в тялото, особено в главата, гърба и краката.

Грипът може да причини втрисане дори преди да се развие треска.

Опаковането в топло одеало може да увеличи телесната ви температура и да намали студа. Ако имате болки в тялото, можете да приемате лекарства за борба с болката, като ацетаминофен (тиленол) или ибупрофен (Advil, Motrin).

Възпалено гърло

Свързаната с грип кашлица може бързо да доведе до възпалено гърло. Някои вируси могат действително да причинят подуване на гърлото без кашлица.

В най-ранните стадии на грипа, гърлото Ви може да се почувства похабено и раздразнено. Може да почувствате и странно усещане, когато поглъщате храна или напитки. Ако имате болки в гърлото, вероятно ще се влоши, когато вирусът прогресира.

Може да пиете чай, пилешка супа и вода без кофеин. Можете също да гаргара от топла вода, 1 чаена лъжичка. сол и 1/2 ч. л. от сода за хляб.

Симптоми на грип при деца

Грипният вирус причинява и горните симптоми при деца. Вашето дете обаче може да има други симптоми, които изискват медицинско обслужване. Те могат да включват:

Може да е трудно да се разбере разликата между грипа и настинката при децата.

Как да лекувате настинка и грип?

Най-важното при настинката е да останете у дома на топло, да приемате витамини и билкови чайове и останете хидратирани. При грипни заболявания посетете лекар и заедно с него обсъдете начините за лечение. Пазете се от пространства с много хора и спазвайте добра хигиена.

Вашият коментар

Close Menu