Ползи за здравето на билките и подправките

Ползи за здравето на билките и подправките

Ползи за здравето на билките и подправките
5 (100%) 1 vote

Повечето от нас имат билки и подправки в нашия кухненски шкафове някъде и често се добавят към рецепти и кулинарни творения.

Интересното е, че има много ползи за здравето на билки и подправки, да не говорим, че подобряват вкуса на толкова много храни! Проблемът е, че повечето билки и подправки се намират дълго време в магазин за хранителни стоки и по този начин нямат много хранителна стойност.

Препоръчвам ви да ги отглеждате винаги, когато е възможно, но ако не можете, винаги купувайте висококачествени органични продукти.

Какво са Билките?

Всички подправки произхождат от растения: цветя, плодове, семена, кори, листа и корени. Билките и подправките не само подобряват вкуса на храните, но могат да помогнат за тяхното запазване за по-дълъг период от време. Билките и подправките имат антибактериални и антивирусни свойства, а много от тях са с високи B-витамини и следи от минерали.

Истинската морска сол например съдържа 93 следи от минерали. Повечето билки и подправки също съдържат повече антиоксиданти за борба с болестите, отколкото плодовете и зеленчуците. Проблемът в България е, че най-мощните и здравословни билки се използват рядко, главно поради липса на познания за тях, а най-слабите (сол и черен пипер) са най-често използваните подправки.

Ползи за здравето на билките

Тук е разбивка на ползите за здравето на различни билки и подправки, които може да имате или не, около къщата. За да прочетете за всяка една може да натиснете на билката:

Други полезни билки:

Има много други полезни готварски билки и подправки и ние ще продължим да пишем за тях. Насърчаваме Ви да се отклоните от сол и пипер и опитате всички прекрасни кулинарни комбинации, които могат да бъдат направени с тези билки и подправки. Ако вашият местен магазин ги няма, можете да закупите много от тях онлайн.

За Какво може да ви помогнат тези билки?

Употребата на билки, е от дълбока древност. Те са се използвали за лечение от настинка до главоболие. Сега е лесно да бъдат отрити за разлика от преди 100-200 години. България се намира на добро място и е лесно да отглеждате голяма част от тях. Ето само няколко здравословни проблеми, за които може да Ви помогнат билките.

Болест на Крон

тревожно разстройство

тревожно разстройство

Перитонит

Блефарит

Фибромиалгия

контактен дерматит

Херпес симплекс

Херпес симплекс

Възпалено гърло

Парене при уриниране

Рак на гърдата

Бронхит

Хемороиди

Камъни в жлъчката

Винаги когато мислите да използвате някоя от тези билки, е добре да говорите с лекар. Купувайте само от добре познати магазини и аптеки, а също така може и от онлайн магазин за диви или домашни билки.

Вашият коментар

Close Menu